God Jul och gott nytt år!

Styrelsen för Silverforsen folkets park i Kävlinge tackar alla för ett fantastiskt år!
2013 har återigen bevisat för de som besöker parken att vi verkligen börjar bli en framgångssaga. Ekonomiskt gör vi ännu ett år med en 11% verksamhetsutveckling och en vinstmarginal på över 30%.
Denna utveckling hade inte varit möjlig utan de som hjälper oss de fyra månader vi har öppet. Nytt på hemsidan är att vi bl.a. börjat skriva in de som hjälper oss varje sommar. Vill du också hjälpa oss? Hör av dig! Dessutom har vår fantastiska praktikant börjat skriva mer på denna blogg!
När vi i våras investerade i ett nytt tält vid sidan om dansbanan var det helt rätt! Äntligen kan vi erbjuda alla gäster en sittplats även om regnet haglar utanför.
Bilträffen, LIONs loppmarknad, Midsommarfirandet och LIVE! med två scener bevisade för oss att vi behöver utveckla parken ännu mera. Tyvärr fick vi inte av kommunen ändra i detaljplanen som styr över parkens marker för att kunna bygga en fast samlingslokal. Därför kunde vi inte sälja den hörna av parken som skulle betala ett nytt hus till oss. Men vi får se vad framtiden kommer med. Huset står fortfarande på önskelistan till tomten!
Nästa år har vi förhoppningsvis en kiosk färdig på området för att äntligen kunna servera bättre service till våra gäster. Bygglovsansökan är inlämnad och vi hoppas på en snabb handläggning så att vi kan starta bygget under våren.
Det är tydligt att parken behövs i Kävlinge! Vi som är aktiva och bedriver samarbete med föreningar och företag i Kävlinge, märker att behoven är enorma för samarbete och nya kontakter. Inte minst visar LIONs loppmarknad att företag gärna vill samarbeta i olika projekt. Det gynnar inte bara företagen utan också utvecklingen i Kävlinge!

För vår egen del har vi utökat samarbete med Musikföreningen i Kävlinge som innebär att vi kan erbjuda inte bara konserter, utan också jamsessions och kurser, workshops mm. Vi hoppas givetvis också på utökat samarbete med både konstnäring och idrotten.
Vad är då anledningen till allt det här ståhej?
Det är ganska enkelt. Vi anser att det faktiskt går att åstadkomma enormt mycket med samarbete! 
När vi analyserar de siffror som finns tillgängliga om Kävlinge tätort och kommun, så hittar vi väldigt dystra siffror i verksamhet. Fattas bara med den ambitionsnivån. MEN vi hittar också enormt stora potentialer och möjligheter! Ett exempel är att kommunen idag har 125.000kr för 14 kulturföreningar att söka i olika projekt, medan företagsnäringen och idrotten haft flera miljoner kronor anledningar att söka projektmedel.
Men. Eftersom kommunen är snålast i Sverige(!) med kultur och kreativitet, så innebär det också att vi själva kan driva på utvecklingen tillsammans i föreningarna. Helt utan kommun eller andra som styr och ställer!
Det går faktiskt för parken att driva Midsommarfirande och Bilträff utan att ta en enda krona i hyra! Så länge som vi blir helt överens om hur vi ska driva och sköta Silverforza så behöver vi ingen som ställer krav på oss. Andra arrangörer är vi av helt praktiska skäl tvungna att ta hyra av. Ett exempel är bandet "The refreshment" som planerar att komma till nästa höst, som vill driva konserten helt i egen regi. Där måste vi ta hyra.
Nåväl. Det går att skriva spaltmeter om hur vi driver en Folkets Park i Kävlinge..
Men återigen. Ett stort tusen TACK till alla som ställt upp och engagerat er! Utan er hjälp hade vi inte haft samma möjligheter att driva park i Kävlinge!
GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!
Christer Eklund, ordförande
God jul till er alla för detta år och vi hörs igen nästa år!önskar Christina