Nytt Folkets Hus i Kävlinge!

Tack alla vänner, gäster, medlemmar och samarbetspartners för en riktigt fantastisk sommar 2011!
Det börjar bli så mycket verksamhet i parken att vi behöver blicka framåt! Vad vill vi egentligen med allt? Det är så mycket att vi inte hinner mer arrangemang mellan maj och september. Dessutom är det ganska tungt att behöver resa tält och sätta upp bord o stolar fram och tillbaka, in och ut hela sommaren. Allt arbete gör vi dessutom helt på vår fritid och utan arvoden.
Det är inte bara ekonomin som går framåt! På fem år har vi investerat drygt 600 000kr i parken med paviljong, dansbana, toaletter, förråd och mycket annat. Det är pengar som vi dragit in tack vare all verksamhet vi gjort.
De senaste fem åren har 40 000 gäster och kunder besökt oss! På de mest varierande tillställningar, events och fester! De har gett oss möjligheten att investera i parken! För oss aktiva har det varit ett rent nöje att komma ner till parken en eftermiddag för att bara träffa folk och ha roligt.
Vi njuter i vår fina park!
Den ideella och kulturella verksamheten har gett oss följande diagram:
Det är precis därför som vi måste börja fundera på framtiden för Silverforsen! Lokalerna räcker helt enkelt inte till. Vi behöver egentligen expandera så att vi kan hålla verksamheten igång hela året! Inte bara på sommaren. Därför har vi träffat studie och kulturorganisationen ABF för att diskutera någon form av lokalbehov. Vi har också pratat om kultur, musik och dans, och mycket mera.
Eftersom parken har gott om stora ytor, så har vi sett på att kunna byta mark för att kunna finansiera ett nybygge av ett Folkets Hus i parken. I en gammal detaljplan finns redan byggrätt på 600kvm i parken. Dessutom vill vi gärna genomföra detta projekt i samverkan med annan aktör, som exempelvis kommunen, KKB eller annat bostadsbolag. Vi vet sedan gammalt att bostadsbolag står i kö för mark i vårt område. Men vi vill inte sälja för billigt. Dessutom måste vi kunna garantera att parkens miljö förblir intakt. Att gäster, kunder, vänner, kolonister och grannar fortsätter engagera sig i parken.
När parkstyrelsen pratar om lokalbehoven i parken så innebär det en relativt stor byggnad. Från det som finns idag med paviljong, toalett, förråd, scen och dansbana utökas byggnaden till det dubbla, c:a 500kvm. Studieförbundet ABF har hjälpt oss med en idéskiss:
Vår inställning är att parkens miljö förändras så lite som möjligt. Människor går på promenader eller fikastunder i parken. För det är många människor det! Hundratals varje dag!
Men återigen. Projektet är ännu inte förhandlat, eller ens färdigritat. Dessutom kommer projektet att ta flera år att genomföra. Inte minst måste vi skapa finansiella möjligheter!
När vi har vår årsstämma i mars kommer mer information. Kom du med och tyck till om oss!
Välkomna!